Bedste start på din træning efterfulgt af den bedste restitution

Efter en lang dag på studiet, jobbet eller en hektisk hverdag med ungerne, så kan det være svært at motivere sig til at tage i fitnesscenteret. Derudover kan det virke uoverskueligt at præstere og føle at man har gjort sit bedste, når man står foran vægtene eller løbebåndet. For at komme over denne barriere, og få det maksimale ud af træningen, så kan pre workout hjælpe dig til at præstere, når du svinger vægtene, spinner på cyklen eller får løbet de 10.000 skridt.

Ved indtagelse af pre workout 20-40 minutter inden din træning øger du energiniveauet i kroppen, hvilket gør at du kan sætte dig ud over din træthed og alle undskyldningerne og derved få bevæget og trænet kroppen.

Udover at øge energiniveauet får du også:

  • Øget styrke
  • Lettere ved at fokusere under træningen
  • Din udholdenhed i fitnesscenteret vil blive forøget
  • Dit stofskifte vil blive hurtigere, hvilket øget forbrændingen af fedt
  • Din præstationsevne får et boost
  • Du mindsker den katabolske proces, hvor musklerne nedbrydes til aminosyrer.

Efter din træning er det vigtigt, at kroppen får fred og ro til at restituere. Intet slår en god nattesøvn, da det er her kroppen opbygger musklerne større og stærkere. Dette kan dog hjælpes en smule på vej, hvis kroppen får tilsat ekstra aminosyrer. Dette kan være via kosttilskuddet BCAA, som står for ”Branched-chain amino acid”, som går ind og hjælper din krop med en hurtigere restitution, mindske ømhed i musklerne og hjælper til opbygningen af musklerne. Indtagelsen af BCAA vil tilføre 3 essentielle aminosyrer til din hverdag, som kroppen bruger til at opbygge muskelvæv, men som kroppen ikke selv kan producere. Disse 3 aminosyrer er leucin, valin og isoleucin, og kan også indtages gennem fødevarer såsom kylling, æg, fisk, mælkeprodukter og lignende. Forskellen på at tage aminosyrerne som kosttilskud eller gennem kosten er, at som kosttilskud vil det hurtigt blive optaget i kroppen, da eksempelvis kyllings aminosyrer er bundet i proteinstrukturen og skal derfor nedbrydes i mavesækken før du får gavn af dem.