Sådan holder du dit træværk pænt i mange år

Hvorfor er det vigtigt at behandle dit udvendige træværk?

Overfladebehandling af dit udendørstræværk er en nødvendighed, hvis du vi have glæde af det langt ud i fremtiden. Det lunefulde danske vejr kan nemlig i løbet af ingen tid sætte sit præg på træværket, hvis ikke du passer på. Regn såvel som sol er med til at nedbryde cellerne i træet, hvilket får træet til at ændre udseende og struktur. Heldigvis er dette nemt at undgå. For med en holdbar træbeskyttelse kan du effektivt beskytte dit træværk mod vind og vejr, og undgå at mug og skimmel udvikler sig på træet.

Hvilken træbeskyttelse skal du vælge

Inden du går i gang med at behandle dit træværk med træbeskyttelse, skal du beslutte dig for, om du vil gøre brug af en dækkende eller transparent en af slagsen. Den transparente lægger sig som et beskyttende lag, men uden at dække træets struktur og åretegninger. Det er derfor ideelt til dig, der ønsker et mere naturligt look. Den dækkende træbeskyttelse er mere ensartet i sit udtryk og dækker træets åretegninger. Med den dækkende kan du som udgangspunkt slippe afsted med mindre vedligeholdelse end med den transparente.

wood2

Overfladebehandling med træbeskyttelse – sådan gør du

Det behøver ikke at være svært at overfladebehandle dit træværk. Du skal blot følge disse enkle trin:

  1. Start med at grunde træet med en grundingsolie (hvis det er nyt og ubehandlet træ).
  2. Vær omhyggelig, og giv et ekstra lag de steder, hvor træet suger godt (fx ved enderne).
  3. Giv træværket 2-3 lag træbeskyttelse. Lad træet tørre imellem behandlingerne.

 

For at sikre dit træværk holder sig pænt i mange år, bør du gentage behandlingen med jævne mellemrum. Hvor ofte du skal gøre det, afhænger i høj grad af vind og vejr, samt hvilken type overfladebehandling, du har valgt. Hos landets mange byggefirmaer finder du alle former for træbeskyttelse, og her kan du altid få hjælp til at finde den helt rigtige, som dækker dine behov og ønsker.