Ta’ på højskole

En højskole er en form for kostskole eller kort skoleophold hvor man bor på skolen og har undervisning inden for de fag og områder som man har interesse for. Der er ingen eksamen og man skal ikke have specielle forudsætninger for at deltage. Det er en skoleform som du frivilligt kan deltage i og som indeholder lige det som du har interesse inden for. En højskole giver en personlig og uforglemmelig oplevelse hvor man får en helt nyt netværk og gode venskaber.

Mange forskellige typer

Der findes rigtig mange forskellige typer af højskoler. Det er indrettet så man har mulighed for at vælge den højskole som har lige netop de linjefag og fokusområder som man selv er interesseret i. Så er du interesseret i sport kan du vælge en idrætshøjskole, er du interesseret i sprog kan du vælge en højskole med sprog i fokus og mange andre eksempler kan være:

 

  • Helt almene højskoler med et bredt udvalg af fag
  • Sports højskoler
  • Kristne højskoler
  • Livsstilshøjskoler
  • Højskole i udlandet hvor man rejser til andre kulture
  • Højskoler specielt for seniorer eller unge i alderen 16-18 år

 

Det er blot vigtigt at man undersøger udbuddet og finder den højskole der passer bedst til de ønsker man har. Det er næste 100% sikkert at man vil kunne finde et perfekt match da der er et hav af forskellige højskoler at vælge imellem.

Det gælder uanset alder

Er du under 17,5 kan du deltage på opholdene på en ungdomshøjskole og er du over 17,5 år kan du deltage på de almindelige højskoleophold. Der er også højskoler der henvender sig til seniorer eller dem der henvender sig til børnefamilier. Der er også specielle højskoler der er tilpasset handicappede som har brug for specielle vilkår – det er vigtigt at sige, at højskoler er for alle, uanset hvor gammel man er.

En meget efterspurgt højskoleform, som især mange unge mennesker er vilde med, er et højskoleophold i et andet land. En højskole i udlandet kombinerer både undervisning i lokale kulturer, tæt sammenhold med de lokale og oplevelser i det land man befinder sig i. Der er forskellige selskaber der udbyder rejser til udlandet som højskoleophold hvor man har andre opgaver end bare at rejse rundt. Det kan give ens rejse et mere målrettet formål og man lærer en masse undervejs. Opholdene er ofte over 1-3 måneder og man er intens sammen med ens rejsekammerater over længere tid, og derfor opbygger man et helt specielt venskab fordi man har så mange