To sportsaktiviteter du bør overveje at prøve i 2022

To sportsaktiviteter du bør overveje at prøve i 2022

Det nye år står for døren og det betyder for mange, at der skal laves friske nytårsfortsæt. Da mange nytårsfortsæt ofte associeres med både slankekur i januar og mere motion, er det oplagt at vende blikket mod nogle af fritidsaktiviteter, der får pulsen op. Hvis du har en ven, veninde, kæreste, kollega eller nogen andre, du kender, som kunne nyde godt af en ny hobby, så kan du med fordel tage dem med under armen, da der som regel er større chance for at nå i mål med et nytårsfortsæt, hvis I hjælper hinanden godt på vej.

 

Herunder er et par gode bud, du kan lade dig inspirere af:

Vandring

En af de trends, der virkelig har set ud til at tage fart de sidste par år, er vandring. Hvis du ikke var en af dem, der fik snøret vandreskoene i første omgang, så kan du nå det endnu. Det kræver ikke mere end en hurtig Google-søgning, før du svømmer i forslag til vandreruter i Danmark. En af fordelene ved at vandre er, at du får trænet både krop og sind ved at bevæge kroppen ude i naturen. Du kan variere dine ture mellem længere og kortere ruter alt efter hvilket niveau, du er på. Et par gode begyndertips er altid at undersøge ruten på forhånd, lade nogen vide hvor du går, hvis du er på en længere tur, samt at have rigeligt vand med.

Motionsgymnastik

En af de helt store klassikere, når det kommer til at bevæge kroppen, er gymnastik. Her får du nemlig trænet intet mindre end hele kroppen, mens du styrker både kondition, smidighed, styrke og ikke mindst dine koordineringsevner. Måske har du ikke har rørt dit gymnastiktøj siden folkeskolens idrætsundervisning, men det er der heldigvis håb for, da du eksempelvis kan købe dit nye gymnastiktøj her. Du kan både starte stille og roligt ud med at træne gymnastik derhjemme, eller du kan kaste dig på hovedet ud i dit nye træningsprojekt og melde dig til et hold i eksempelvis din lokale idrætsforening.